punt

Els Punts d’Orientació Social tornen a obrir

Els Punts d’Orientació Social són espais gestionats per entitats socials de la ciutat amb finançament de l’Ajuntament de Terrassa que funcionen a 9 punts de la ciutat des de novembre de 2020,. En aquest servei, amb cita prèvia, una professional acompanya les persones usuàries en les gestions i tràmits que, impulsades per la situació de pandèmia, actualment s’han de fer de manera telemàtica.

La nova situació ha accelerat els processos de digitalització de les administracions però ha deixat enrera part de la ciutadania que no té els recursos necessaris per accedir a aquests mitjans. Amb la intenció de garantir l’accés universal, l’Ajuntament de Terrassa i les entitats socials de la ciutat impulsen la creació d’aquestes oficines per acompanyar aquestes persones en els seus tràmits.

1.734 persones ateses a Ègara, Can Palet i Ca n’Anglada

La Fundació Educativa Terrassa gestiona 3 dels 9 Punts d’Orientació Social de la ciutat. Concretament el Punt de Can Palet (Carrer Colom 129), el de Ca n’Anglada (ara al carrer Mossèn Àngel Rodamilans, 223) i el d’Ègara (Plaça de la Immaculada, 4). Des que es van posar en marxa al mes de novembre fins al juliol 2021, des d’aquests tres punts s’han atès 1.734 persones.  Els POS han permès digitalitzar tràmits que fins el moment eren presencials com la sol·licitud de beques de menjador escolar o la sol·licitud de les beques de Casals d’estiu. Justament en els períodes oberts per fer aquests tràmits, els serveis s’han complementat per atendre el màxim nombre de persones possible. Aquestes gestions o les relacionades amb el SEPE o ajuts d’habitatge han estat les més

Els Punts, que han estat tancats durant el mes d’agost, ja han tornat a obrir des de l’1 de setembre. Per sol·licitar cita a qualsevol dels 3 punts gestionats des de la Fundació, cal trucar al 93 700 03 19 en horari d’atenció (de dilluns a divendres de 9 a 13h).

 

 

T’agrada el que expliquem?
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed