Grup de mitjans de Canpa Xics fent un taller amb pintures.

Comença l’activitat al Centre diari

Un octubre més, als barris d’Ègara, Ca n’Anglada i Can Palet s’inicia el curs de Centre diari. Fem Camí, Canpa Xics, Canpa Jove i CD Ègara obren les seves portes de nou per acollir els més de 250 infants i joves entre 5 i 16 anys que hi participen. Després de l’estiu, els equips de professionals dels diferents Centres diaris fa setmanes que treballen per preparar el curs 2021-22.

El dia a dia al Centre Diari

Cada Centre Diari s’organitza de la manera que millor permet donar resposta a les necessitats del territori en el que està. En termes generals però, els centres diaris s’organitzen per grups d’edat, de manera que cada grup té un/a educador/a referent durant tot el curs.  Els infants i joves hi assisteixen a les tardes, en sortir de l’escola. A l’entitat, berenen i tenen un espai de reforç acadèmic on poden fer els deures de l’escola i/o reforçar alguns aprenentatges amb l’ajuda de l’equip educatiu. Cada grup d’infants compta amb espais de lleure educatiu cada setmana. Això és, activitats educatives dinamitzades, adaptades a l’edat de l’infant, que permeten assolir objectius educatius específics, d’acord amb les necessitats i interessos dels propis infants.

Darrera d’aquesta activitat hi ha equips de professionals que treballen diàriament per acompanyar infants i joves. L’objectiu final és garantir el seu benestar i això implica, com dèiem , acompanyament a nivell acadèmic per reduir el risc de fracàs escolar,  suport emocional, coordinació amb la resta d’agents educatius del territori per acordar vies de treball i treball conjunt amb les famílies per abordar les dificultats  que poden impedir el desenvolupament òptim de l’infant/jove.

L’activitat està finançada per la Fundació  “la Caixa” – Proinfància i l’Ajuntament de Terrassa, a més de comptar amb el suport de la Fundació Probitas i donatius de persones particulars.

 

 

 

 

T’agrada el que expliquem?
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed