Grup de mitjans de Canpa Xics fent un taller amb pintures.

Comença l’activitat al Centre diari

Un octubre més, als barris d’Ègara, Ca n’Anglada i Can Palet s’inicia el curs de Centre diari. Fem Camí, Canpa Xics, Canpa Jove i CD Ègara obren les seves portes de nou per acollir els més de 250 infants i joves entre 5 i 16 anys que hi participen. Després de l’estiu, els equips de professionals dels diferents Centres diaris fa setmanes que treballen per preparar el curs 2021-22.

El dia a dia al Centre Diari

Cada Centre Diari s’organitza de la manera que millor permet donar resposta a les necessitats del territori en el que està. En termes generals però, els centres diaris s’organitzen per grups d’edat, de manera que cada grup té un/a educador/a referent durant tot el curs.  Els infants i joves hi assisteixen a les tardes, en sortir de l’escola. A l’entitat, berenen i tenen un espai de reforç acadèmic on poden fer els deures de l’escola i/o reforçar alguns aprenentatges amb l’ajuda de l’equip educatiu. Cada grup d’infants compta amb espais de lleure educatiu cada setmana. Això és, activitats educatives dinamitzades, adaptades a l’edat de l’infant, que permeten assolir objectius educatius específics, d’acord amb les necessitats i interessos dels propis infants.

Darrera d’aquesta activitat hi ha equips de professionals que treballen diàriament per acompanyar infants i joves. L’objectiu final és garantir el seu benestar i això implica, com dèiem , acompanyament a nivell acadèmic per reduir el risc de fracàs escolar,  suport emocional, coordinació amb la resta d’agents educatius del territori per acordar vies de treball i treball conjunt amb les famílies per abordar les dificultats  que poden impedir el desenvolupament òptim de l’infant/jove.

L’activitat està finançada per la Fundació  “la Caixa” – Proinfància i l’Ajuntament de Terrassa, a més de comptar amb el suport de la Fundació Probitas i donatius de persones particulars.

 

 

 

 

T’agrada el que expliquem?
Comparteix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed