40 infants participants
3 professionals
Octubre – juny
5h/setmana de reforç acadèmic

El projecte d’Ègara
El Centre Diari és un espai que ofereix activitat diària al barri, en horari extraescolar, realitzant una intervenció socioeducativa per a infants en el lleure. El projecte es caracteritza per ser un espai inclusiu i socialitzador, aconseguint un clima intercultural basat en el respecte, la tolerància, el diàleg i l’enteniment mutu.
Per altra banda, com a Centre Diari som un agent educatiu, acompanyem l’infant en els processos educatius i donem eines que afavoreixin el desenvolupament personal. Es fa un seguiment individual i familiar, coordinacions amb escoles, famílies, serveis socials i altres agents professionals que intervenen amb l’infant i joves.
La finalitat del projecte es oferir un recurs educatiu i social que permeti prevenir i identificar situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social, tractant d’abordar i reduir la seva influència aconseguint un apoderament individual en tots els aspectes de la vida de l’infant.
El Centre diari està obert de dilluns a divendres (excepte festius) de 16:00h a 19:30h, seguint el calendari escolar. La intervenció directa amb els infants és de 17:00h-19:00h i s’agrupen de la següent manera:
- Grup 1: p5, 1r i 2n de Primària.
- Grup 2: 3r, 4rt, 5è i 6è de Primària.
Objectius
- Prevenir i detectar situacions de vulnerabilitat.
- Potenciar el desenvolupament integral de l’infant i la seva família en un espai socioeducatiu en el seu context.
- Afavorir la socialització i la inclusió dels infants independentment de les seves condicions físiques, socials, econòmiques i/o culturals.
- Potenciar l’adquisició d’aprenentatges i competències.


Reforç acadèmic
El Reforç acadèmic és un espai de suport on l’infant fa les tasques escolars acompanyat/da d’una persona adulta que pot resoldre alguns dubtes i guiar-lo/la. Es tracta d’un procés educatiu integral, que afavoreix i posa a disposició de l’infant els elements necessaris per assolir un grau òptim de maduresa i responsabilitat vers el seu procés d’aprenentatge. L’acció socioeducativa s’adapta a les necessitats educatives de cada infant per reforçar les àrees on presenta més dificultats, treballar els hàbits d’estudi i reforçar la seva autonomia en tot el seu procés educatiu.
Espai de lleure
L’Espai de lleure és un espai distès d’acció socioeducativa on l’eina de treball per a l’equip educatiu és el lleure que es fa palès mitjançant el joc i les dinàmiques grupals.
L’equip educatiu elabora un calendari d’activitats que dissenya i prepara, d’acord amb els objectius educatius establerts. Aquestes activitats són el màxim de dinàmiques possible, per tal de captar l’interès i la motivació dels infants, ja que mitjançant aquestes activitats es treballa la cohesió dels infants i la seva autonomia.