Acarona’m

11 infants

10 mares

1 educadora

Octubre juny

Activitat a l'espai familiar de Fem Camí Acarona'm

Un espai materno-infantil

El projecte sorgeix de la detecció de necessitats familiars en relació al vincle materno-filial.  Des del centre es vol proporcionar un suport de manera lúdica i comunitària a la criança i a la creació del lligam matern-filial. Construint un espai d’intercanvi comunitari on poder compartir experiències, opinions i coneixements en relació a la maternitat.

Des del nostre centre creiem que la família és, per als infants, el principal factor protector de riscos, el principal agent socialitzador, el refugi afectiu i social i el mediador amb altres agents educatius. En aquest sentit, el projecte tracta d’empoderar a la mare en aspectes relacionats amb la relació a la família, l’estat emocional i físic de la mare, als hàbits (necessitats bàsiques…), al desenvolupament educatiu del nen/a (no-violència, rutines, el joc, l’estat emocional del bebè…).

L’espai de petita infància és una espai innovador i de qualitat, que treballa des de la transformació social de les persones, lluitant per a que tots els infants del barri gaudeixin d’una infància enriquidora, per prevenir en un futur situacions de vulnerabilitat i exclusió social. D’aquesta manera, treballant en edats primerenques, aconseguirem vincles familiars més forts i un creixement integral del nen/a que el permetrà participar i conviure plenament en la societat en les diferents etapes de la seva vida.

A partir del curs 2016-2017, aquest projecte passa a treballar conjuntament amb el projecte existent Acarona’m de Serveis Socials del Districte 2 i l’Escola Bressol Soleia. Amb aquesta unió vam aconseguir unificar recursos i espai, fet que va millorar molt la qualitat d’ambdós projectes i sobretot es va aconseguir, per a aquelles famílies que participaven en el nostre centre, a gaudir d’un espai ideal per a la realització de les diferents accions.

Infants i mares en una de les activitats del projecte Acarona'm a Ca n'Anglada

Finançament

Aquest projecte compta amb el suport de

Menú