Despertador Ègara

7 joves

de 12 a 16 anys

1 professional

Setembre – juny

El projecte

El projecte Despertador garanteix un esmorzar equilibrat i un treball dels hàbits de salut i higiene a un grup de joves del barri d’Ègara. És un projecte de suport de prevenció i lluita contra el risc d’exclusió social, la malnutrició i el risc d’absentisme o abandó escolar. Garanteix un acompanyament continu a l’àmbit escolar, des d’una metodologia socioeducativa, prevenint així el risc de desprotecció.

Objectius

  • Prevenir situacions d’exclusió social.
  • Reduir el risc i la desprotecció
  • Evitar l’absentisme i l’abandó escolar
  • Garantir la cobertura de les necessitats bàsiques
  • Implicar la família
  • Reduir l’impacte en els menors de les conseqüències econòmiques de la COVID-19

Funcionament

El projecte es realitza als locals de l’AVV d’Ègara (Plaça de la Inmaculada, 4). Els i les joves arriben cada dia entre les 7:00 i les 7:15 del matí i prepararen l’espai per esmorzar. Cada jove es fa responsable de preparar-se el seu esmorzar, seguint les indicacions i el menú equilibrat establert per l’integrador/a social. En acabar, es de prepararen l’entrepà per emportar-se a l’institut, recullen l’espai i netegen.

Es divideix els/les joves per instituts a l’hora de marxar cap al centre i l’educador/a els acompanya. Per tal de reforçar la responsabilitat i l’autonomia, l’acompanyament a l’Institut no és diari i el seguiment es fa conjuntament amb l’Institut.

Finançament

Aquest projecte compta amb el suport de

Menú